Eco Groothandel Kleine Zakjes, Draagtassen, Geschenk Verpakkingen
0 mini-cart
 0,00

Geen producten in de winkelwagen.

menu

Categorieën

Certificaten en Keurmerken

 

GOTS certificaat 

Shingyo B.V. levert  GOTS gecertificeerde katoenen- zakjes en draagtassen. Wanneer u zakjes bestelt met dit certificaat, weet u zeker dat uw katoenen tassen gemaakt zijn van biologisch katoen.

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een organisatie die staat voor een wereldwijde standaard voor biologische kleding en textiel.

GOTS ziet erop toe,  dat de stoffen gemaakt worden van natuurlijk en biologische vezels. Men gecontroleert of de katoenteelt aan de criteria van biologische landbouw voldoet.

Om dit keurmerk te mogen voeren moet de hele keten (van het oogsten van de katoen, de maatschappelijk verantwoorde productie tot de verpakking en distributie) voldoen aan de strenge standaard van deze organisatie.

Textiel-stoffen die minimaal uit 70% biologische grondstoffen bestaan mogen dit keurmerk dragen. Het percentage biologische grondstoffen wordt vermeld  (of moet  worden vermeld) op het etiket van het product.

Om GOTS gecertificeerd te zijn moet de fabrikant gebruik maken van milieuvriendelijke apprêtuur en verfstoffen tevens moet het water dat gebruikt wordt gezuiverd worden voordat het wordt afgevoerd.

Naast het voldoen aan de productievoorwaarden wordt er ook gecontroleerd op naleving van sociale criteria bij katoenteelt en verwerking van de stof. Hierbij gaat het om zaken als verbod op kinderarbeid, minimumloon en een veilige werkomgeving.

Al onze GOTS gecertificeerde katoenen zakjes en tassen tassen zijn op maat voor u te maken in elk gewenst formaat en uitvoering. Tevens kunt u deze tassen laten bedrukken met uw eigen logo.

Met een bedrukte biologische katoenen tassen laat u zien dat uw bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt.

 

GRS certificaat 

 

Shingyo B.V. levert GRS gecertificeerde zakjes en draagtassen. Wanneer u zakjes bestelt met dit certificaat, weet u zeker dat uw katoenen tassen gemaakt zijn van gerecyclede materialen.

Global Recycled Standard (GRS) is een organisatie die staat voor een wereldwijde standaard voor gereycled textiel.

De Global Recycled Standard is een certificering voor producten van gerecycled materiaal, zoals gerecycled polyester, en wordt beheerd door Textile Exchange. De criteria om het GRS-keurmerk te mogen dragen, zijn als volgt:

Het artikel moet tenminste 20% GRS-gecertificeerd materiaal bevatten. Shingyo B.V.  biedt een GRS-collectie die bestaat uit artikelen met maar liefst 100% GERECYCLED MATERIAAL Dit is uniek in de markt!

De verkopende partij heeft een GELDIG CERTIFICAAT met betrekking tot de juiste productcategorie en wordt jaarlijks gecontroleerd door een certificeringsinstantie. De GRS-certificering van Shingyo wordt elk jaar gecontroleerd door Control Union Certifications B.V.en staat geregistreerd onder certificeringsnummer 1037992.

Op het GRS-PRODUCTLABEL staat het GRS-logo vermeld met daarbij het percentage GRS-gecertificeerd materiaalen het certificeringsnummer met verwijzing naar de certificeringsinstantie.

Naast het voldoen aan de productievoorwaarden wordt er ook gecontroleerd op naleving van sociale criteria en verwerking van de stof. Hierbij gaat het om zaken als verbod op kinderarbeid, minimumloon en een veilige werkomgeving.

Al onze GRS gecertificeerde stoffen zakjes en tassen tassen zijn op maat voor u te maken in elk gewenst formaat en uitvoering. Tevens kunt u deze zakjes en tassen laten bedrukken met uw eigen logo.

Met een gerecyclede tassen laat u zien dat uw bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt.